Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерти

Објавено на: 30 јуни 2017

Настап на студенти од ФМУ - Скопје, на 44–тата Меѓународна научна конференција и педесетата летна школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура во Охрид

На 17-ти и 18 – ти јуни во Охрид, се одржа 44–тата Меѓународна научна конференција и педесетата Летна школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, лите...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 20 јуни 2017

Презентација на современа танцова програма на студентите од класата на Вонр. проф. д-р Искра Шукарова

 На 21.06.2017 во 19:00 часот, на малата сцена на Македонската опера и балет ќе се прикаже програмата на студентите од Факултетот за музичка уметност – Ск...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 19 април 2017

ОДРЖАН КОНЦЕРТ И СЕМИНАР СО ВИСЕНТЕ КАМПОС (ШПАНИЈА) НА ФАКУЛТЕТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ - СКОПЈЕ

На 18.4.2017 година, на Факултетот за музичка уметност - Скопје,  се одржа семинар по труба под раководство на познатиот трубач и професор од Шпанија, Висенте Кампос...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 01 март 2017

Концерт на Биг бендот, со аранжмани на студентите од студиската програма по аранжирање на популарни жанрови

На 27.2.2017 година, во салата „Фросина“ во Младинскиот Културен Центар во Скопје, се одржа концерт на Биг Бендот од Факултет за музичка уметност – Скоп...
прочитај повеќе >>