Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Видео Галерија

Книга за делата за пијано од проф. д-р Димитрије Бужаровски

Интеракција – Теодора Авросиевска, Катерина Здравковска

Шпански танц од балетот „Лебедово езеро” на П. И. Чајковски – Драгана Илиевска, Оља Тошиќ

Варијација на Колумбина од балетот „Арлекинада” на Р. Дриго – Виолета Карајанова

Варијација на Медора од балетот „Корсар” на Л. Минкус – Мартина Димовска

Мошковски валс – Матеа Каревски, Balázs Lőcsei

Концерт за пијано и оркестар од Морис Равел, солист: Кристина Светиева, диригент: Саша Николовски Ѓумар, снимено 2005 година

Документарно видео за професорот на ФМУ и истакнат музички уметник кларинетист Иван Кочаров

Суитата Зојкиниот стан оп. 39b за алт саксофон и пијано од Димитрије Бужаровски во изведба на Стојан Димов и Рита Трпчева-Поповиќ (2005)