Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерти

Објавено на: 24 април 2019

Од концертот на Камерниот оркестар „Солисти на ФМУ“ со диригентот проф. м-р Борјан Цанев

Концертот на Камерниот оркестар „Солисти на ФМУ“ под диригентско водство на проф. м-р Борјан Цанев се одржа во Камерната сала на НУ Филхармонија на РСМ на 23 ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 17 март 2019

Работилница за современ танц на ФМУ – Скопје со словенскиот кореограф Урша Рупник

Работилница за современ танц на ФМУ – Скопје со словенскиот кореограф Урша Рупник Во соработка со кореографот и вонр. професор на ФМУ, д-р Искра Шукарова Учесници...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 27 февруари 2019

Реализирана работилница со проф. Грегор Камникар од Словенија со студенти од студиската програма по балетска педагогија - современ танц на ФМУ - Скопје

На 27.12.2018 и 28.12.2018 професор од Словенија Грегор Камникар одржа работилница за студентите од современ танц, катедра за балетска педагогија при ФМУ во организација ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 11 февруари 2019

Свечено одбележан денот од основањето на Факултетот за музичка уметност - Скопје

На 5.12.2018 година (среда), во Македонската филхармонија се одржа Концерт на Симфонискиот оркестар на Факултетот за музичка уметност – Скопје, под диригентската па...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 29 ноември 2018

Свечено одбележување на 52 години од основањето на Факултетот за музичка уметност - Скопје

Почитувани, ве известуваме дека на 5.12.2018 година (среда), со почеток во 20 часот, во Македонската филхармонија ќе се одржи Концерт на Симфонискиот оркестар на Фак...
прочитај повеќе >>