Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Концерти

Објавено на: 21 септември 2018

Проектот насловен „Чудна шума“ како дел од програмата на МОТ на 24.9.2018

Вонр. проф. д-р Искра Шукарова кореограф и професор при ФМУ-Скопје (во соработка со Урсула Еагли-Њујорк) заедно со студентите од катедрата за современ танц при ФМУ-УКИМ ќ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 28 мај 2018

Извонредна меѓународна презентација на симфонискиот оркестар и хорот "Драган Шуплевски" при ФМУ - Скопје под раководство на проф. м-р Сашо Татарчевски

Извонредна меѓународна презентација на симфонискиот оркестар и хорот "Драган Шуплевски" при ФМУ - Скопје под раководство на проф. м-р Сашо Татарчевски.   Во период...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 21 мај 2018

69 години од основањето на УКИМ и одбележување на Денот на светите Кирил и Методиј – патрониот ден на Универзитетот

Вечерва, со почеток во 20:00 ч. во Македонската Филхармонија ќе се одбележи 69 години од основањето на УКИМ и одбележување на Денот на светите Кирил и Методиј – пат...
прочитај повеќе >>