Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Новости

Објавено на: 15 декември 2019

Musica Viva 2019/20 (#3): Концерт на студентите од вокално-инструменталните оддели

Третиот концерт на студентите од вокално-инструменталните оддели на ФМУ од програмата Musica Viva за академската 2019/20 ќе се одржи во среда, 18 декември 2019 годин...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 08 декември 2019

Musica Viva 2019/20: Концерт на студентите од вокално-инструменталните оддели

Серијата концерти на студентите на Факултетот за музичка уметност во Скопје, под назнаката Musica Viva продолжува и во академската 2019/20 година. Првиот концерт за оваа...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 03 декември 2019

Концерт по повод 53 години од основањето на Факултетот за музичка уметност – Скопје и свечена промоција на дипломираните студенти

На 7 декември оваа година (сабота) во Концертната сала на НУ Филхармонија на РС Македонија со почеток во 20 часот ќе се одржи свечен концерт по повод 53 години од основањ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 04 ноември 2019

Одлука за распишување на избори за претседател и членови на Факултетско студентско собрание на Факултет за музичка уметност - Скопје

Во прилог е одлуката за распишување на избори за претседател и членови на Факултетско студентско собрание на Факултетот за музичка уметност - Скопје.
прочитај повеќе >>

Објавено на: 30 септември 2019

Листа на факултетски изборни предмети и листа на универзитетски изборни предмети понудени од Факултетот за музичка уметност - Скопје

Почитувани студенти, во прилог може да ја погледнете листата на факултетски изборни предмети активни во учебната 2019/2020 година и листата на универзитетски изборни...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 27 септември 2019

Запишување на примените кандидати од третиот уписен рок во учебната 2019/2020 година

С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА ПРИМЕНИТЕ КАНДИДАТИ ОД ТРЕТИОТ УПИСЕН РОК, ВО УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА   Запишувањето на примените кандидати, пријавени во ...
прочитај повеќе >>

Објавено на: 25 септември 2019

Распоред за полагање на приемни испити, за кандидатите пријавени во третиот уписен рок од учебната 2019/2020 година

Се известуваат кандидатите пријавени за упис на прв циклус студии на Факултетот за музичка уметност - Скопје, во третиот уписен рок од учебната 2019/2020 година, дека рас...
прочитај повеќе >>