Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје Факултет за музичка уметност - Скопје

Career transition support програма за практикантска работа во компании во Македонија или Косово

Објавено на: 03 ноември 2023

Почитувани студенти, 

ве известуваме дека преку Центарот за кариера на УКИМ, активно е пријавување за Career transition support програмата за практикантска работа во компании во Македонија или Косово - програма на World University Service (WUS) која е финансирана и поддржана од владата на германската покраина СевернаРајна-Вестфалија.

За учество потребно е да се најавите на линкот во прилог:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_i9XqhM-EX8y5cjurCPCu5eRRyQqhHMHrTQW4SOh60FcM0Q/viewform?usp=sf_link

 

Кој може да аплицира?

• Студенти кои се во последната фаза од нивните студии (ќе дипломираат во Октомври или Ноември 2023 година);

• Оние кои дипломирале не повеќе од 6 месеци пред крајниот рок за пријавување (30.11.2023)

• Оние кои се на магистерски студии.

Што нудиме:

-Обуки за тоа како да ја пронајдете вашата работа од соништата (креирање CV, Motivation Letter и вашето прво интервју).

-15.000 денари месечно за период од 3-6 месеци

- Секаков вид на консултации за Практикантска работа и отварање на свој бизнис

- 2 тренинг курса за тоа како да ја направите вашата практикантска работа успешна

  

На располагање се 50 стипендии за 50 студенти (предност ќе имаат оние кои ќе приложат најдоби апликации и оние кои доаѓаат од семејства со ниски приходи).

За повеке информации можете да го исконтактирате Димитар Каљошевски на northmacedonia@wusgermany.de или на 072 227 940